Fysiotherapie

Fysiotherapie

FysiotherapieKunnen bewegen zonder pijn of ongemak is helaas niet altijd vanzelfsprekend. Het lichaam doet niet altijd wat we willen. Fysiotherapie kan u hierbij weer in de goede richting helpen. Door te onderzoeken welk onderdeel van uw bewegingsapparaat niet goed functioneert, en dat te behandelen, krijgt de fysiotherapeut u weer terug op de rails. 

Wat is Fysiotherapie?

Fysiotherapie houdt zich bezig met klachten aan het gehele bewegingsapparaat; uw gewrichten, botten, spieren, pezen, bindweefsel en zenuwen en de bloedsomloop.

Wat doet een fysiotherapeut?

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Als blijkt dat uw klachten door fysiotherapie behandeld kunnen worden, wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Welke techniek de fysiotherapeut toepast, hangt af van de aard van uw klacht. Als u zich zwak voelt, zal de fysiotherapeut wellicht uw conditie proberen te verbeteren. Bij stramme of stijve spieren kiest de therapeut voor massage of rektechnieken. Door uw kracht of coördinatie te trainen, wordt u weer sterker en voelt u zich zekerder. Met advies over uw houding of uw bewegingen kunt u leren omgaan met uw omgeving en uw beperkingen.

Daarnaast geeft de fysiotherapeut advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering van klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn ’t meest bij gebaat. Centraal staat bij de behandeling in onze praktijk dat de patiënt zelf actief meewerkt aan het herstel. Door uw oefeningen te blijven doen en de instructies te blijven volgen, draagt u zelf bij aan uw herstel.

Bekijk ook eens onze andere behandelmethoden zoals:

Manueletherapie

Manuele therapie

Bekkenfysiotherapie

Bekkentherapie

Fysiofitness

Fysiofitness

COPD

COPD