COPD Beweegprogramma

COPD Beweegprogramma,
bij Fysiotherapie De Meenthof

 

COPDBewegen geeft lucht

Voelt u zich benauwd bij inspanning, of heeft u snel last van hoestbuien? Dan denkt u misschien dat het goed is om lichamelijke activiteit te vermijden om benauwdheid te voorkomen. Maar dit is niet altijd waar. Wanneer u chronische bronchitis of longemfyseem hebt (kortweg COPD), is het juist belangrijk dat u beweegt. Want hoe minder u beweegt, hoe meer u klachten toenemen en dan nemen uw mogelijkheden steeds verder af.

Fysiotherapie De Meenthof in Kortenhoef biedt een speciaal oefenprogramma aan voor mensen met COPD. Daarbij begeleidt een fysiotherapeut met deskundigheid op het gebied van COPD u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl en betere conditie.

 

Bewegen met COPD

In het dagelijks leven is COPD vooral een hindernis. U zult wellicht ervaren dat alledaagse activiteiten zoals lopen, traplopen, fietsen, en zelfs de boodschappen doen u steeds slechter afgaan. En dit leidt ertoe dat u wellicht minder beweegt dan goed voor u is. Het oefenprogramma van Fysiotherapie De Meenthof kan u helpen om de achteruitgang door COPD te remmen of om te draaien.

Met het oog op uw specifieke situatie krijgt u van de fysiotherapeut een trainingsprogramma, om uw conditie en kracht stapsgewijs te verbeteren. U krijgt daarbij persoonlijke begeleiding en advies. Daarnaast voorziet hij u van advies om uw klachten beter te beheersen. Heeft u bijvoorbeeld problemen met slijm ophoesten? Dan kan de fysiotherapeut u helpen met het aanleren van een effectieve manier van hoesten. Ademoefeningen kunnen u helpen bij kortademigheid.

 

Blijvend resultaat

Afhankelijk van uw doelen en de ernst van uw COPD, duurt een training tussen de drie en zes maanden. Het is aan te raden dat u na de behandeling zelfstandig verder gaat met bewegen. Uw fysiotherapeut geeft u hierover advies. U kunt bijvoorbeeld gaan sporten bij een vereniging. Als dat te hoog is gegrepen, is er nog de mogelijkheid om te sporten via Fysio Fitness bij Fysiotherapie De Meenthof. Hier kunt u op een verantwoorde manier uw conditie op peil houden in kleine groepen.

Uw inspanning wordt meestal beloond met vermindering van uw klachten. Doordat uw zelfvertrouwen groeit, kunt u daarna ook zelf meer gaan bewegen. Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. U ervaart minder benauwdheid, krijgt meer uithoudingsvermogen en leert verantwoord te bewegen.

Neemt u contact op voor meer informatie?