Vergoeding zorgverzekering, verwijzingen en tarieven

Vergoeding zorgverzekering, verwijzingen en tarieven

  

Vergoeding zorgverzekering

Fysiotherapie de Meenthof heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Dit betekent dat uw behandelingen vrijwel altijd worden vergoed, mits u een aanvullende verzekering heeft. Hoeveel behandelingen u jaarlijks mag declareren, is afhankelijk van uw verzekering.
Bij bepaalde langdurige (chronische) lichamelijke klachten en blessures, waar veel fysiotherapie voor nodig is, kunt u ook in aanmerking komen voor een volledige vergoeding vanuit uw basisverzekering.

Zoals u van ons gewend bent hebben wij contracten met alle Zorgverzekeraars afgesloten.

De Zorgverzekeraarsgroep: CZ & VGZ (zie in onderstaand schema, welke Zorgverzekeraars onder deze “groep” vallen) heeft ons echter een niet transparant contract aangeboden, welke wij onder protest hebben getekend.

HOOFDGROEP SUBGROEPEN :
N.V. Univé Zorg Univé
SZVK
Zekur
Zorgzaam verzekerd
VGZ Zorgverzekeraar VGZ, IZA Cura, Bewuzt
MVJP
IAK Verzekeringen BV
Caresco BV
Turien & Co Assuradeuren
Avitae,
IZZ Zorgverzekering IZZ
IZA Zorgverzekeraar NV
N.V. Zorgverzekeraar UMC UMC
Zorgverzekeraar N.V. VGZ Cares Aevitae (NV VGZ Cares)
Caresco (NV VGZ Cares)
CZ OWM Centrale Zorgverzekeraars groep Zorgverzekeraar UA
OWM Centrale Zorgverzekeraars groep Aanvullende Verzekering Zorgverzekeraar UA
Delta Lloy Zorgverzekering N.V.
OHRA Zorgverzekering N.V
OHRA Ziektenkostenverzekering

Om solidair met iedereen te zijn vinden wij dat we ons moeten inzetten om met bovenstaande Zorgverzekeraars een contract voor elk jaar te kunnen hebben. Wanneer zij niet aan ons verzoek -om meer transaparantie te bieden- tegemoet komen is de kans groot dat wij voor in de toekomst geen contract met deze Zorgverzekeraar afsluiten. U kunt dit meenemen in uw overweging om de juiste Ziektenkostenverzekering af te sluiten.

Tevens worden de vergoedingen voor fysiotherapie bekend gemaakt door alle Zorgverzekeraars. Deze informatie is overzichtelijk geplaatst op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie

Ook is er een artikel gepubliceerd over welke zorgverzekeraars nog onbeperkt fysiotherapie vergoeden en wat de voorwaarden zijn. Dit artikel kunt u hier vinden: http://www.zorgwijzer.nl, neem dan contact met ons op.

Fydee (Kwaliteits- en ondernemersnetwerk fysiotherapie) doet de volgende vier polis aanbevelingen voor Fysiotherapie voor dit jaar.

Onbeperkte behandelingen:

  • IZZ Basisverzekering Restitutie en Zorg voor Zorg + Extra 3

36+ behandelingen:

  • DSW Basisverzekering en AV Top
  • InTwente Basisverzekering en AV Top
  • Stad Holland Zorgpolis en Uitgebreid Aanvullend

Verwijzingen

U heeft tegenwoordig geen verwijsbrief nodig om naar de fysiotherapeut te komen. Als u zonder een verwijsbrief komt, zal de fysio wel eerst een zogeheten screening uitvoeren om te kijken of uw klacht wel geschikt is voor behandeling met fysiotherapie, of dat u toch beter af bent bij een arts. Zo nodig zal de fysiotherapeut u dan terugverwijzen naar een arts.

Niet verzekerd of kunt u niet meer declareren?

Als u niet aanvullend verzekerd bent of een behandeling niet meer kan declareren, dan moet u de behandeling zelf bekostigen. U ontvangt dan een factuur op basis van onze tarieven.